ZF 24

Ce recomandă avocaţii celor care vor să cumpere un apartament

Ce recomandă avocaţii celor care vor să cumpere un...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.04.2017, 14:30 492

 Un cumpărător care vrea să achiziţioneze un apartamente dintr-un proiect rezidenţial trebuie să se informeze despre dezvoltator, iar acesta, la rândul lui, trebuie să furnizeze informaţiile cerute de client. Există însă numeroase cazuri în care acest lucru nu se întâmplă.

„Numele beneficiarului, al constructorului, al arhitectului trebuie să figureze în mod obligatoriu pe plăcuţa de pe şantier. Autorităţile pot fi sesizate dacă această obligaţie nu este respectată, pentru a-i constrânge pe dezvoltatori să intre în legalitate. Dacă vorbim de un potenţial client, atunci în mod obligatoriu acesta ar trebui să ceară autorizaţia de construire, proiectul şi actele de proprietate asupra terenului plus documentele la zi privind înregistrările la Cartea Funciară. Dacă dezvoltatorul refuză asemenea informaţii, nu văd motivul pentru care clientul respectiv ar continua discuţia“, spune avocatul Gabriel Valentin Udrea, din cadrul casei de avocatură Marko & Udrea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO