ZF 24

Ce s-a întâmplat cu steagurile americane înfipte pe Lună

Ce s-a întâmplat cu steagurile americane înfipte pe Lună

Autor: Radu Racu

04.07.2013, 11:15 20348
Steagurile americane înfipte pe suprafaţa Lunii în urmă cu 43 de ani de astronauţii misiunii Apollo sunt încă acolo dar  nu mai păstrează nimic din identitatea ţării care aniversează pe 4 iulie Ziua Naţională, scrie Gizmodo.
 
Steagurile transportate de misiunea Appolo în urmă cu patru decenii erau fabricate din nailon şi au costat 5,5 dolari fiecare. Experţi în feomene meteorologice susţin că şi în atmosfera protectoare de pe Pământ culorile steagului nu ar fi rezistat trecerii timpului, iar în spaţiul cosmic, în condiţii de temperature extreme bucăţile de pânză s-au decolorat complet până acum.
 
Cititi şi

"Oraşul meteoriţilor" profită de "cadoul cosmic" pentru a atrage turişti străini

 
Savantul Paul Spudis explică într-un articol publicat în revista Smithsonian Air&Space că "cele şase steaguri lăsate de astronauţii americani pe Lună au fost expuse unui ciclu extrem de 14 zile cu temperaturi de peste 100 de grade Celsius şi radiaţii ultraviolete foarte puternice, urmate de alte 14 zile de temperaturi de minus 150 de grade Celsius şi întuneric total.Cel mai probabil, steagurile au fost decolorate complet iar acum arată ca o bucată albă de pânză. O parte din ele ar putea să fi intrat deja într-un proces de descompunere".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO