ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
16.12.2009, 09:41 11

Acordul pe probleme climatice este in pericol din cauzaajutoarelor financiare

Seful ONU, Ban Ki-moon, a recunoscut ca un acord pe problemeclimatice incheiat la Copenhaga este posibil sa nu includa siacordarea ajutorului financiar promis pentru statele in dezvoltare.Aceasta marturie va infuria statele mai sarace si este posibil sazadarniceasca un acord pe scara larga. Statele sarace ar puteaastfel sa nu primeasca ajutoare financiare pe a combate incalzireaglobala. "Aceasta problema am putea incepe sa o discutam anulviitor", a spus Ban. Statele in dezvoltare au insistat ca oriceacord va fi incheiat la Copenhaga, acesta sa stipuleze ca ele vorprimi cel putin 100 mld. dolari pe an pana in 2020.

Credit Suisse alege SUA in detrimentulIranului

Credit Suisse a surprins pietele financiare marti noaptea atuncicand a recunoscut ca urmeaza sa plateasca autoritatilor americane536 mil. dolari pentru a solutiona problemele legate de acordurilefinanciare ale bancii cu Iranul. Banca elvetiana, care si-acastigat reputatia pentru ca a reusit sa evite probeleme grave intimpul crizei financiare, a refuzat sa ofere detalii suplimentarecelor precizate in comunicatul de presa. Banca a fost acuzata deautoritatile americane ca a violat regulile care nu ii permiteau saincheie acorduri cu state sanctionate precum Iranul siSudanul.

British Airways incearca sa blocheze greva

Problemele din cadrul British Airways s-au agravat marti dupa ceoficialii companiei au lansat promisiuni false si au actionat ininstanta pentru a bloca greva de 12 zile ce urmeaza a incepemarti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO