ZF 24

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi
15.12.2009, 09:34 11

Grecia promite un deficit bugetar de 3% in2013

Guvernul grec a promis sa reduca radical deficitul bugetar inurmatorii patru ani, ca raspuns la presiunile ce au venit dinsprepietele financiare, ingrijorate din cauza datoriei publice ce aurcat la un nivel nesustenabil, statul devenind astfel cea maislaba veriga a zonei euro. Primul ministru grec, George Papandreoua spus ca deficitul bugetar va fi redus de la aproape 13% din PIBanul acesta, la 3% in 2013, limita maxima impusa de UniuneaEuropeana.

Citigroup da statului banii inapoi


Citigroup va rambursa 20 mld. dolari guvernului american, bani pecare i-a primit sub forma de ajutor in timpul crizei financiarepentru a evita agravarea problemelor, si paraseste astfel programulguvernamental TARP - statul acopera pierderile provocate decreditele neperformante si de activele toxice - dupa mai multe lunide discutii cu organele de reglementare si cu DepartamentulTrezoreriei. Citigroup va obtine banii in principal prin emisiuneade actiuni comune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO