Ovidiu Şandor, CEO al dezvoltatorului imobiliar ModaTim Investment Timişoara: În opinia mea, în cazul unor greşeli simple, spre exemplu lipsa unei informaţii într-o factură, această reglementare ar fi corectă. Însă trebuie de avut grijă ca aceasta să nu se transforme într-o lege care permite evaziunea fiscală organizată, iar cei care fac acest lucru să scape doar cu prevenţia.
Radu Timiş, proprietarul Cris-Tim: În toate ţările europene, dacă o companie greşeşte, mai întâi i se atrage atenţia, după care i se dă timp să îşi repare greşeala. Nu se iartă nici acolo, companiile plătesc oricum ce au de plătit. Legea prevenţiei ar fi o lege care ar aranja puţin lucurile.
Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM): Aceasta este o propunere veche a noastră, pot spune că aşa se proceda înainte de anii 1990, atunci când nu avea nimeni emoţii pentru mediul de afaceri. Acum aceste lucruri sunt mai grave, din două motive: unul este pentru că aceste controale se fac la IMM-uri, 99% sunt firme cu capital românesc, nu se duce nimeni să facă controale la marile companii. Şi cel de-al doilea motiv este faptul că aceste controale se fac pe fondul legislaţiei care se schimbă în fiecare zi, iar în 24 de ore toţi trebuie să se conformeze.
Dumitru Toader, fondatorul brandului care produce pătuţuri şi mobilă pentru copii Romina Furniture: Sunt convins că legea prevenţiei va ajuta antreprenorii, în special pe cei mici, pentru că ei nu au suficiente resurse să prevină, să se informeze şi să pună în practică. Aşa dacă li s-ar spune că în trei sau şase luni au de reparat o problemă, cred că ar face-o cu uşurinţă. Mi se pare mult mai corect să fie preveniţi şi după aceea să urmeze penalizările.