ZF 24

Ce spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, despre utilizarea canabisului în scop medicinal: Aşteptăm punctul de vedere al Agenţiei Europene a Medicamentului

Ce spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii,...

Autor: Gabriel Pecheanu

26.07.2022, 14:58 3548

În momentul în care orice derivat de canabis va primi autorizaţie de utilizare la anumite categorii de pacienţi, aşa cum primeşte orice produs farmaceutic, şi România se va adapta legislaţiei europene în domeniu, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Nu e vorba despre punctul de vedere al Ministerului Săpnătăţii, care se schimbă după cum vrea ministrul Sănătăţii. Este vorba despre respectarea legislaţiei europene în materie. Noi avem o agenţie în Europa, Agenţia Europeană a Medicamentului. În momentul în care orice derivat de canabis va primi autorizaţie de utilizare la anumite categorii de pacienţi, aşa cum primeşte orice produs farmaceutic, şi România se va adapta legislaţiei europene în domeniu”, spune Alexandru Rafila.

Jurnalistul i-a spune ministrului că mai multe ţări europene „au găsit soluţii”.

„Noi aşteptăm punctul de vedere al Agenţiei Europene a Medicamentului”, a completat Rafila.

În Parlament există depus din 2019 de 86 de deputati şi senatori, un proiect de Lege privind regimul juridic al plantei canabis, al substanţelor şi preparatelor ce conţin canabis, utilizate în scop medical, iar în 2021 Guvernul a emis un punct de vedere negativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO