ZF 24

Ce spune Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, despre motivele invocate de hackerii Killnet: E o greşeală acolo

Ce spune Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei...

Autor: Gabriel Pecheanu

29.04.2022, 12:30 838

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, spune, vineri, că este o greşeală nominalizarea sa în mesajul grupul de hackeri pro-rus Killnet, care a invocat declaraţiile sale privind furnizarea de armament: „E o greşeală acolo”.

„E o greşeală acolo. Sunt şi eu, dar nu am problemă că sunt nominalizat eu, ca preşedinte al Senatului (Camerei Deputaţilor - n.r.). Am spus foarte clar: <România, dacă este nevoie, este pregătită, atât legal, cât şi moral să facă acest pas>. În acest moment, nu există o decizie”, spune Marcel Ciolacu.

Vineri dimineaţă, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service). Afectat este şi site-ul www.mapn.ro.

Atacul a fost revendicat, conform mai multor relatări media, de grupul de hackeri pro-rus Killnet, într-un mesaj pe Telegram. Grupul a invocat declaraţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu privind furnizarea de armament Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO