ZF 24

Cea mai mare bancă de pe piaţă ieftineşte creditele Prima Casă şi scade dobânzile la creditele în lei

Cea mai mare bancă de pe piaţă ieftineşte creditele...

Autor: Claudiu Ilioiu

20.01.2014, 11:27 5499

BCR, prima instituţie de credit după active a redus dobânzile pentru creditele ipotecare şi creditele negarantate  în lei cu peste un punct procentual. 

„Din poziţia de lider al sistemului financiar-bancar, sperăm să dăm un semnal pozitiv, în urma modificărilor dobânzii de politică monetară. Suntem deschişi afacerilor şi gata să acordăm credite. Cu un nivel al ratelor dobânzilor aflate la un minim istoric, vedem o excelentă oportunitate de a sprijini economia cu credite avantajoase”, a declarat într-un comunicat Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR.

În cazul creditelor ipotecare cu dobândă fixă reducerea este de un punct procentual, aceasta ajungând la 5.25% pentru clienţii care îşi încasează salariul în cont la BCR. Totodată pentru creditele cu dobândă variabilă pe toată perioada marja va fi redusă cu 0,4 puncte procentual, iar noile dobănzi la creditele de nevoi personale variază între 8,6% şi 9,9% pe an.

BCR a redus costul creditelor acordate în cadrul Programului Prima Casa, prin majorarea bonusului de dobândă acordat clienţilor care îşi încasează sau îşi vor încasa salariul la BCR, de la 0,2% la 0.5%. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO