ZF 24

Cea mai puternică erupţie solară din ultimii 5 ani, aşteptată astăzi

Cea mai puternică erupţie solară din ultimii 5 ani, aşteptată astăzi

Autor: Mediafax

08.06.2011, 09:40 1233

O erupţie solară neobişnuită,localizată de un observator spaţial al NASA, ar putea perturbamiercuri activitatea sateliţilor, sistemelor de comunicaţii şi areţelelor electrice terestre.



Serviciul naţional de meteorologie american NWS aavertizat că din 2006 nu a mai fost observată o erupţie solară cu oastfel de magnitudine.


"La 7 iunie a avut loc o erupţiesolară de forţă medie (M-2), cu o ejecţie coronală de masăspectaculoasă la nivel vizual", a precizat observatorul de dinamicăsolară al Agenţiei spaţiale americane.


"Norul de particule s-a ridicatrapid, apoi a revenit la suprafaţă, părând să acopere o zonă carereprezintă aproape jumătate din suprafaţa solară", a adăugatObservatorul.

Deoarece erupţia nu a fostîndreptată direct către Pământ, efectele acesteia ar trebui sărămână "relativ slabe", conform NASA. Citiţi mai mult despreerupţia solară de miercuri, pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO