ZF 24

Ceaiul, băutura omului cerebral

Ceaiul, băutura omului cerebral

Autor: CSID.ro

14.10.2014, 11:08 1147

Ceaiul este o sursă uimitoare de antioxidanţi. Bând ceai, vă puteţi inunda creierul cu antioxidanţi, consecinţa potenţială fiind încetinirea declinului creierului. Există dovezi că dacă bem ceai, reducem riscul atacului cerebral.

Un studiu întreprins pe 6 000 de gemei japoneze a descoperit că acelea care beau cel puţin cinci ceşti de ceai verde pe zi sunt de două ori mai puţin predispuse la atac cerebral decât femeile care beau mai puţin.

Cercetătorii olandezi au descoperit că pentru băutorii vârstnici de ceai (două ceşti pe zi) riscul bolilor de inimă fatale se reduce la jumătate.

Ceaiul contribuie deci la menţinerea în bună stare a vaselor de sânge, a capilalelor ce alimentează creierul şi a inimii. Conform altor cercetări, ceaiul minimizează temuta „peroxidare a lipidelor”, primul pas spre distrugerea celulelor cerebrale.

Autorii cercetărilor au analizat capacitatea antioxidantă a diverselor tipuri de ceai de pe piaţă.

Prima surpriză: capacitatea antioxidantă a mostrelor de ceai negru a fost, în medie, cu 80% mai mare decât a celor de ceai verde. Au fost găsite totuşi unele sortimente de ceai verde cu un indice ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalului oxigen) la fel de mare ca a ceaiului negru.

Citiţi articolul integral pe www.csid.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO