ZF 24

Ceaţă la Tarom: un nou val de schimbări la vârf

Foto Octav Ganea

Foto Octav Ganea

Autor: Mirabela Tiron

22.10.2013, 20:54 1130

După ce timp de aproape un an cei 2.000 de angajaţi ai Ta­rom au lucrat sub presiunea conflictelor dintre directorul general, belgianul Christian Heinzmann, şi consiliul de adminis­traţie, condus de Dan Pascariu, numiţi în funcţie în cadrul proiectului „CEO privat la stat“ ce trebuia să aducă mai multă stabilitate în companie, ieri a fost consemnat eşecul proiectului.

Asta după ce statul a cheltuit cu PricewaterhouseCoopers (PwC), avocaţii de la David şi Baiaş şi headhunterul George Butunoiu pentru recrutarea managerilor pe mandate de patru ani, dar nu a reuşit să ducă la bun sfârşit acest proiect. Butu­noiu spune că îşi reproşează doar faptul că nu i-a avertizat mai mult pe candidaţi legat de ce îi aşteaptă la Tarom.

Pe 19 noiembrie expiră mandatul lui Heinz­mann la conducerea Tarom. Nu este clar cine va veni pe poziţia de director general în locul lui sau dacă mandatul îi va fi readus la durata iniţială de patru ani. Nicolae Demetriade, unul dintre reprezentanţii CA-ului Tarom şi director executiv, şi-a dat demisia ieri, iar Dan Pascariu, preşedintele CA urma să fie revocat, potrivit unor surse.

Deşi legea cerea ca şefii Tarom să aibă experienţă într-o companie aeriană, niciunul, în afară de Christian Heinzmann şi Nicolae Demetriade, nu a îndeplinit această cerinţă.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO