ZF 24

Ceausescu despre prima versiune a Daciei: Prea luxoasa pentru idioti

Ceausescu despre prima versiune a Daciei: Prea luxoasa pentru idioti
01.06.2009, 14:04 167

"Prea luxoasa pentru idioti", a decretat Ceausescu la vederea primei versiuni a Daciei facute in Romania, scrie intr-un articol publicat in Wall Street Journal, Ion Mihai Pacepa, fostul sef al spionajului extern romanesc si cel insarcinat cu formarea unei industrii auto in Romania anilor 1960.

Ca urmare a deciziei lui Ceausescu, imediat au fost scoase radioul, oglinda retrovizoare din dreapta si incalzirea pentru pasagerii din spate. Alte "luxuri inutile" au fost ulterior eliminate de birocrati si de sindicatele muncitorilor care conducea fabrica. Noua masina, o versiune mult mai ieftina a Renault 12, a fost considerata "Perfecta pentru idioti".

Fiind sef peste programul de spionaj industrial, Pacepa a fost insarcinat de Ceausescu sa aduca pe piata romaneasca minimul necesar pentru producerea unei masini.

Pe pietele externe, Pacepa a declarat ca masina Dacia a fost considerata un cosmar, nicio masina nefiind vanduta in SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO