ZF 24

Cei 3 milioane de români plecaţi în străinătate au fost mai puternici decât cei 1,2 milioane de bugetari cărora guvernul Ponta le-a reîntregit salariile

Cei 3 milioane de români plecaţi în străinătate au...

Autor: Sorin Pâslaru

16.11.2014, 22:41 2593

Provocaţi de neputinţa guvernului de a organiza corespunzător secţiile de vot din străinătate care a acţionat ca o pârghie pentru românii din ţară, trei milioane de români au identificat votul cu un protest la adresa incapacităţii administrative a celor care ne guvernează.

Indiferent cine va câştiga până la urmă, pentru că rezultatele finale vor fi aflate mâine dimineaţă, faptul că Iohannis a reuşit să urce de la 30% la 50% arată capacitatea de mobilizare a Internetului. Oamenii au considerat că dreptul la vor este esenţial şi singurul care le-a mai rămas fiind departe de ţară. Practic, cei trei milioane de români plecaţi afară au fost mai puternici decât cei 1,2 milioane de bugetari cărora guvernul Ponta le-a reîntregit salariile.

România privată, România de business, ţara în care oamenii şi-au găsit drumul independent de sectorul public a fost electrocutată în aceste două săptămâni de indignarea că cetăţenii săi care au fost nevoiţi să plece din ţară, pentru că ţara nu le oferea nimic, nu-şi puteau exercita dreptul de vot.

Practic, familiile celor rămaşi în ţară au fost “activate” de indignarea zecilor de mii de români care nu au putut vota în străinătate, “Dacă voi nu puteţi organiza un vot, cum puteţi conduce o ţară?” – s-au întrebat aceştia?

Miza nu au fost cele 150.000 de voturi din turul întâi înregistrate în străinătate care reprezentau doar 1,5% din totalul votanţilor de acum două săptămâni şi nici cele, poate, cele 400.000-500.000 de voturi câte s-au înregistrat astăzi în străinătate. Aceste câteva sute de mii de voturi au fost de fapt o pârghie pentru a înclina balanţa în ţară printre votanţii din România.

Ce conflicte or fi fost în familiile din care fac parte şi bugetari şi “căpşunari?” Pentru prima dată aceste două Românii s-au pus faţă în faţă.

Şi chiar dacă până la această oră nu se ştie rezultatul, faptul că mobilizarea excepţională a aparţinut României private, care se descurcă pe cont propriu, arată că cei dependenţi de stat sunt în declin şi că oamenii au tot mai mult repulsie faţă de guvernele care vin să le “dea”. “Să le dea” de fapt tot din banii lor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO