ZF 24

Cei mai mari artişti Hip-Hop au urcat pe scena Super Bowl Half-Time Show 2022. Care au fost costurile pentru cel mai aşteptat eveniment al anului?

Cei mai mari artişti Hip-Hop au urcat pe scena Super...

Autor: Andrei Şerbănescu

20.02.2022, 21:31 245

Dr. Dre, Kendrick Lamar, Eminem, Snoop Dogg şi Mary J. Blige au urcat pe scenă pentru a cânta la Super Bowl Half-Time Show 2022. Evenimentul a stabilit un standard calitativ înalt, organizatorii investind toate resursele necesare ca cele 15 minute de spectacol să fie împecabile. 

Conform Fox News Australia, Dr. Dre a investit în eveniment în jur de 9,8 milioane de dolari australieni, ceea ce înseamnă aproximativ 7 milioane de dolari americani. În total, conform Heavy.com, întregul show s-a ridicat la peste 17 milioane de dolari, biletele depăşind suma de 3.000 de dolari pe persoană. Dr Dre şi Snoop Dogg au fost primii care au dat startul spectacolului, show-ul fiind continuat de Mary J. Blige, 50 Cent, Kendrick Lamar şi Eminem.

În pofida grandoarei mediatice a evenimentului, niciunul dintre artiştii menţionaţi nu au fost plătiţi pentru prestaţia lor, iar acest lucru nu este o excepţie a ediţiei de anul acesta. Purtătorul de cuvânt al NFL, Joanna Hunter, a confirmat în 2016 faptul că artiştii nu sunt remuneraţi pentru cele 15 minute de spectacol: „Nu plătim artiştii. Acoperim cheltuielile şi costurile de producţie”. Situaţia nu reprezintă un impediment pentru invitaţi, întrucât ei acceptă să performeze doar pentru a obţine expunere.

Potrivit Billboard, Jennifer Lopez şi Shakira, care au cântat la ediţia trecută a Super Bowl Half-Time Show, au înregistrat o creştere a vânzărilor cu 1.013% la melodiile interpretate în timpul evenimentului, scrie HITC.com. Având în vedere aceste beneficii, nu este surprinzător că artiştii aleg să cânte fără a fi remuneraţi.

Potrivit Samba TV, 36 de milioane de gospodării din SUA au urmărit Super Bowl anul acesta. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO