ZF 24

Cei mai mari jucători din economie. Cum se împart vânzările de 3,5 mld. euro de produse electro-IT: Altex şi Flanco au o treime din piaţă

Cei mai mari jucători din economie. Cum se împart...

Autor: Cristina Roşca

11.06.2020, 16:20 756

Ziarul Financiar va publica în următoarea perioadă cea de-a 15-a ediţie a Anuarului de Business al României – Cei mai mari jucători din economie, care va cuprinde topul primelor 10 companii din cele mai importante domenii de activitate. Ediţia de anul trecut a cuprins 80 de pieţe şi 750 companii.

Piaţa de electro-IT, evaluată la 3,5 mld. euro anul trecut, este puternic polarizată, cu jucătorii specializaţi Altex şi Flanco la vârf. Cele două reţele, cu peste 200 de magazine împreună, au o cotă de piaţă cumulată de circa o treime, arată calculele ZF.

Aceste două companii sunt singurele nume mari din retailul de profil, în topul după cifra de afaceri făcându-şi loc la mare distanţă distribuitorul Marelvi, retailerul de lux Miele, care vinde însă doar produsele propriului brand, şi Tonis Trade, o companie ce operează un magazin online. Spre exemplu, Altex are afaceri de aproape 100 de ori mai mari decât Tonis Trade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO