ZF 24

Cel mai bun trimestru pentru retailul electro-IT&C de la debutul crizei: 626 mil. euro, +11% în trim. IV de anul trecut

Cel mai bun trimestru pentru retailul electro-IT&C de la...

Autor: Cristina Roşca

18.02.2014, 21:51 600

Vânzările de televizoare, frigidere şi telefoane şi tablete inteligente au crescut anul trecut, piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată avansând cu circa 7%, până la 1,74 mld. euro, după un „raliu” al cumpărăturilor în ultimele luni din an.

De altfel, trimestrul patru a fost pentru piaţa de profil cel mai bun din ultimii cinci ani marcaţi de criză, vânzările avansând cu aproape 11%, la 626 mil. euro, potrivit studiului Temax realizat de compania de analiză GfK. Datele GfK Temax arată că piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată - electronice, electrocasnice, IT, foto, telecom, echipamente pentru birou şi consumabile - a crescut susţinută de toate categoriile, cu doar două excepţii - aparatele foto şi imprimantele. 

Celelalte segmente au avansat în special în ultimul trimestru, astfel că la finalul lui 2013 vânzările de electrocasnice mari creşteau cu 5,3%, electrocasnicele mici cu 9,2%, iar IT-ul cu 1,6%. Piaţa electronicelor a crescut la nivelul întregului an după trei trimestre de scăderi consecutive. În ultimele trei luni din an avansul a fost de circa 8%, compensând astfel evoluţia slabă din prima parte a anului.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date despre vânzările de telefoane mobile, televizoare şi tablete

- opinia lui Dan Ostahie cu privire la evoluţia consumului 

- date statistice despre consum în 2013

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO