ZF 24

Cel mai de succes produs made in Romania pentru IKEA este o cană de 5 euro din Alba Iulia

Cel mai de succes produs made in Romania pentru IKEA este...

Autor: Anelis Baciu

20.06.2016, 00:07 3498

România se află pe locul 8 în to­pul celor mai importante ţări fur­ni­zoa­re pentru retailerul suedez. Peste 150 de produse made in Romania ajung pe rafturile IKEA din lumea întreagă.

Potrivit datelor fur­nizate de gi­gan­tul sue­dez, IKEA cum­pără mo­bi­lă şi de­co­raţiuni de la circa 20 de pro­du­că­tori locali, va­loa­rea totală a pro­duselor achi­ziţionate în anul financiar sep­tem­brie 2014 - august 2015 fiind de 489 mil. euro, adică puţin peste 3% din tot ce cumpără IKEA la nivel global. Cu această valoare Ro­mâ­nia s-a po­ziţio­nat pe locul 8 în to­pul celor mai impor­tante ţări furni­zoa­re pentru re­tai­lerul suedez. Ţările afla­te în top trei pentru producţia IKEA sunt China cu 25%, Polonia cu 19% şi Italia cu 8%.

„Cel mai de succes produs fabri­cat în România a fost o cană vândută cu

5 euro produsă de Apu­lum din Alba Iulia. Am început aproa­pe de la zero cu familia care a pus bazele Apu­lum, iar în pre­zent compania es­te una din­tre cele mai automatizate şi com­peti­ti­ve la nivel glo­bal.“

O poveste reuşită este şi cola­bo­ra­rea cu pro­du­cătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, deşi a început cu stângul, fiind la un pas de eşec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO