ZF 24

Cel mai mare benzinar particular a ajuns la 440 de milioane de lei. A crescut de 45 de ori în cinci ani

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

12.05.2015, 00:07 3548

O firmă din Arad, deţinută de câţiva oameni de afaceri puţin cunoscuţi, a crescut în perioada 2010-2014 de 45 de ori, obiectul de activitate al companiei fiind vânzarea de motorină către transportatorii mici şi mijlocii.

Ascensiunea Smart Diesel, care acum este primul benzinar particular din România ca vânzări, cu un business care anul trecut s-a apropiat de 440 mil. lei (100 mil. euro), arată că domeniul energiei este încă un segment fertil în care se pot cultiva afaceri cu creşteri exponenţiale de la un an la altul, chiar dacă piaţa scade.

Potrivit site-ului companiei, Smart Diesel deţine 80 de staţii de alimentare, din România până în Spania.

Cel mai mare acţionar al acestei firme este o altă companie, Transport Service Group, dar şi mai multe persoane fizice, Daniel Imbre, Ovidiu Ioan Andrieş, Petru Fărcaş, unele dintre ele regăsindu-se şi în acţionariatul Transport Service Group.

Potrivit situaţiilor financiare depuse la Ministerul Finanţelor, compania a înregistrat anul trecut un business de 438,9 milioane de lei, în creştere cu aproape 20% faţă de 2013. Smart Diesel devine astfel cel mai mare benzinar particular din România dacă se iau în considerare firmele care au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro