ZF 24

Cel mai puternic comerciant român, lanţul de magazine Succes, şi-a cerut insolvenţa

Cel mai puternic comerciant român, lanţul de magazine...

Autor: Cristina Roşca

12.01.2015, 13:52 78202

Antreprenorul gorjean Nicolae Sarcină a cerut săptămâna trecută insolvenţa grupului Succes care are activităţi în mai multe domenii, printre care retail, producţie de carne, prelucrarea lemnului şi comerţ cu carburanţi. Grupul, cu afaceri totale de 350 mil. euro în 2013 şi cu peste 1.600 de salariaţi, va primi o sentinţă pe 27 ianuarie.

Componenta de retail alimentar, respectiv magazinele Succes, este cea mai importantă în grup, contribuind cu 70% la cifra de afaceri, potrivit ultimelor date ZF.

Profi şi Mega Image au pus ochii pe magazinele Succes, cel mai puternic jucător român din retail

În acest context, lanţurile Mega Image şi Profi se află în negocieri pentru preluarea unora dintre magazinele  retailerului român Succes, controlat de omul de afaceri gorjean potrivit mai multor surse din piaţă. Mega Image este interesat de unităţile din Bucureşti în timp ce Profi analizează atât magazinele din Capitală cât şi cele din provincie. Reţeaua Succes este cel mai puternic retailer cu acţionariat român din comerţul local, cu peste 150 de magazine în nouă judeţe şi Bucureşti.

Potrivit presei locale, omul de afaceri gorjean este de asemenea anchetat pentru evaziune fiscală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO