ZF 24

Cel mai scump loc de parcare din Bucureşti: 25.000 de euro, într-un bloc de lux construit de elveţieni. Galerie FOTO

Cum arată noul bloc

Cum arată noul bloc

Autor: Cristina Cuncea

16.10.2014, 14:34 3610

"Terenul, de circa 700 de metri pătraţi, a fost cumpărat în anul 2007, iar construcţia a fost începută în primele luni ale anului. În momentul de faţă blocul este ridicat şi se lucrează la interioare. Imobilul are patru etaje şi va cuprinde doar apartamente cu 3 camere, plus 2 penthouse", a declarat agenţiei MEDIAFAX Georgian Marcu, directorul general al firmei imobiliare Green Angels, promotorul exclusiv al proiectului, prezent la Târgul Imobiliar Naţional -tIMOn.

El a adăugat că investitorul are o experienţă de 15 pe piaţa imobiliară din întreaga lume şi că acesta mai deţine două terenuri de dimensiuni mai mari în Bucureşti, în zone centrale şi ultracentrale, unde intenţionează să construiască de asemenea locuinţe.

Locuinţele din imobilul de pe Batiştei au suprafeţe cuprinse între 95 metri pătraţi utili şi 141 metri pătraţi utili, iar pentahouse-urile au terase de circa 100 de metri pătraţi.

"Clienţii ţintă sunt cei care vor să stea în zone ultracentrale şi caută locuinţe de calitate, dar şi cu design. Arhitectul proiectului a venit cu o noutate pe piaţă, astfel că la nivelul doi al subsolului vor fi amenajate boxe de 10-18 metri pătraţi, unde va fi spălătorie pentru locatarii blocului. Nu am început încă oficial vânzările, dar deja avem 3-4 clienţi pentru cele două penthouse-uri, ambele fiind rezervate", a adăugat Marcu.

Unul dintre cumpărătorii potenţiali este un antreprenor român, care intenţionează să plătească 540.000 de euro pentru una dintre locuinţe, cu bani cash.

Preţul de vânzare al locuinţelor este de 2.100 de euro pe metru pătrat, cel mai mare din zona ultracentrală din Bucureşti, potrivit lui Marcu, iar un loc de parcare costă 25.000 de metri pătraţi, echivalentul preţului unei garsoniere de circa 35 de metri pătraţi într-o zonă mai îndepărtată de centru.

"Sunt interesaţi să cumpere antreprenori, consultanţi, avocaţi. Nu există acest gen de produs pe piaţă, există potenţial de vânzare. Preţul de construcţie al proiectului este de circa 1.000 de euro pe metru pătrat, plus preţul terenului", a explicat Marcu decizia investitorului elveţian de a construi în acest an un astfel de proiect.

În opinia sa, piaţa este în prezent polarizată, clienţii fiind interesaţi fie de preţurile cele mai mici, fie de locuinţele scumpe.

"Cea mai mare problemă a pieţei imobiliare în prezent este că segmentul de mijloc nu e acoperit cu produse competitive. Nu există produse competitive din punct de vedere al locaţiei, suprafeţei şi preţurilor. Terenurile în zone centrale şi semicentrale sunt încă foarte scumpe, iar dezvoltatorii consideră că e mai uşor să faci acelaşi tip de produs, decât să vii cu ceva nou", a adăugat Marcu.

Târgul Imobiliar Naţional -tIMOn se va desfăşura în perioada 16-19 octombrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO