ZF 24

Update: Cel mai scump minut din istoria Romaniei sau cum s-au pierdut vineri 10 octombrie 2008, la ora 16:30, 2,2 miliarde de euro pe Bursa intr-un singur minut

no title
10.10.2008, 17:58 33

Cea mai mare pierdere din istoria Bursei intr-un timp atata de scurt s-a inregistrat la inchiderea sedintei de vineri, cand, intr-un singur minut de tranzactionare, principalele actiuni listate au scazut cu 15%, fata de preturile de inchidere de joi.

Singurele exceptii au fost Transelectrica si BRD, care au pierdut 10,5%. In rest, atat SIF-urile, cat si Petrom, Erste sau Transgaz au inchis cu scaderea maxima permisa pe parcursul unei sedinte.

Practic, sedinta de tranzactionare de astazi s-a rezumat la un singur minut, in care s-au realizat toate tranzactiile posibile pe baza ordinelor de vanzare si de cumparare introduse pe parcursul zilei.

Desi intervalul de tranzactionare a fost extrem de scurt, valoarea tranzactiilor din piata a depasit 3,2 milioane de euro, reprezentand aproape jumatate din rulajul dintr-o zi normala de tranzactionare.

Conducerea Bursei a incercat sa evite astfel situatia de miercuri cand a oprit sedinta de tranzactionare din cauza scaderior puternice.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO