ZF 24

Cel puţin 270 de manageri au diplome ”proaspete“ de MBA obţinute în România în ultimul an

Cel puţin 270 de manageri au diplome ”proaspete“ de...

Autor: Adelina Mihai

14.04.2014, 00:04 64

Peste 270 de manageri au absolvit cursurile unui program de MBA sau Executive MBA oferit de şcolile de afaceri de pe plan local în ultimul an, numărul acestora fiind într-o uşoară creştere faţă de situaţia înregistrată în 2012, potrivit analizei ZF pe baza informaţiilor furnizate de managerii programelor. Astfel, comunitatea celor care au absolvit cursuri de MBA din România depăşeşte 4.700 de absolvenţi, aceasta fiind suma absolvenţilor şcolilor de afaceri care au furnizat aceste informaţii.

Promoţiile de absolvenţi de anul trecut au terminat programul la 20 de ani de la lansarea primului program de EMBA în România (lansat de şcoala de afaceri ASEBUSS), într-o perioadă în care piaţa programelor de educaţie managerială, ajunsă la maturitate şi extrem de competitivă, se zbate să găsească noi metode de atragere a studenţilor la clasă. Dar cel mai important pentru ca o şcoală de afaceri să reziste pe piaţă este să aibă o reputaţie cât mai bună creată de absolvenţi.

Utilitatea în business a lucrurilor învăţate la programul de MBA este poate principalul „canal de vânzare“ al şcolilor de afaceri, iar feedbackul de la absolvenţi a condus la creşterea calităţii programelor de educaţie de-a lungul timpului.

De şapte ani încoace, Ziarul Financiar încearcă să aducă în atenţia cititorilor evoluţia în clasament a programelor de MBA oferite pe plan local, prin intermediul unei ierarhii realizate cu ajutorul opiniilor absolvenţilor din ultima promoţie.

În 2014, pe primul loc în topul celor mai bune programe de educaţie managerială din România se situează Executive MBA-ul oferit de WU Executive Academy, şcoala de afaceri a Vienna University of Economics and Business, una dintre cele mai mari universităţi de business din Europa. Austriecii au avut un punctaj de 4,76 (dintr-o notă maximă de 5) şi au fost constant pe primele locuri în clasamentul ZF de-a lungul timpului: în 2008 şi în 2010 au ocupat tot prima poziţie, în 2012 şi în 2013 au fost pe locul doi, iar în 2009 şi în 2011 au ieşit pe locul trei.

Lansat pe piaţa locală din 2006, EMBA-ul WU Executive Academy a ajuns la un număr total de 165 de absolvenţi şi costă 35.000 de euro, fiind cel mai scump program de pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO