ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

09.12.2009, 19:29 11

1. Flamingo cere insolventa Flanco. ING a inceput sa iamarfa din magazine. Retailerul de electronice sielectrocasnice a depus ieri la tribunalul Bucuresti cererea deintrare in insolventa a Flanco dupa ce in cursul saptamanii trecuteau esuat negocierile pentru restructurarea datoriilor in valoare de17,5 milioane de euro la cel mai mare finantator ING Bank. Potrivitreprezentantilor Flamingo, ING a notificat retailerul ca astazi vaincepe executia datoriilor prin sechestru asupra stocurilor dinmagazinele retelei.

2. BNR: O banca mica era sa intre in supravegherespeciala in primavara. Perceptia de risc determinata depractica tot mai raspandita in randul firmelor de intrare ininsolventa a determinat bancile sa sisteze creditarea, a spusNicolae Cinteza, seful departamentului Supraveghere din BNR, laEU-COFILE, seminar organizat de BNR, ARB si Alpha Bank. Inprimavara, o banca de talie mica cu actionariat strain, a ajunschiar sa coboare cu solvabilitatea de la 17% la 6,7% in doar 3luni, sub pragul de 8% impus de BNR, din cauza provizioanelorfacute pentru clienti intrati in insolventa si dupa ce un clientimportant a intrat in insolventa.

3. Antonescu: Daca PNL va numi premierul, eu voi fiacela. Biroul permanent central al PNL s-a reunit miercuripentru a-i acorda votul de incredere lui Crin Antonescu si a decidedaca intra la guvernare alaturi de PD-L sau ramane in opozitie.Crin Antonescu sustine ca, daca PNL va fi in pozitia de a desemnapremierul, el va fi acela si niciun alt liberal, trimitere laspeculatia de presa potrivit careia fostul prim-ministru, CalinPopescu Tariceanu, ar putea deveni din noul seful Cabinetului,intr-un guvern PD-L-PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO