ZF 24

Cele mai spectaculoase destinaţii de vacanţă din România: De la un resort construit în întregime din gheaţă, la locaţii integrate în natură şi arhitecturi burgheze. Unde vă puteţi petrece vacanţa de iarnă. Galerie FOTO

Cele mai spectaculoase destinaţii de vacanţă din...

Autor: Alex Ciutacu

14.12.2017, 16:54 26700

Alegerea destinaţiei de vacanţă devine o provocare din ce în ce mai mare în fiecare an.

Printre toate ofertele agenţiilor de turism care îşi trimit clienţii în cele mai exotice şi spectaculoase destinaţii de peste hotare, printre toate biletele low-cost pe care companiile le oferă în fiecare an şi care se cumulează în pachete atractive de a-ţi petrece vacanţele şi concediile în afara României, există „rătăcite” prin ţara noastră anumite locuri fabuloase care se pot dovedi destinaţii mult mai viabile pentru vacanţe.

Hotel of Ice Bâlea Lac este, după cum spune numele, un hotel construit în întregime din gheaţă. Frumuseţea conceputului stă în prosibiitatea ca în fiecare an, hotelul să fie amenajat într-un alt mod.

Sursă foto: Booking.com şi Locurifaine.ro. 

Anul acesta, tema hotelului va fi „Carnaval”, ceea ce înseamnă că blocurile de gheaţă luate chiar din Lacul Bâlea, pot fi finisate cu ajutorul zăpezii de pe versanţi în mai multe moduri posibile.

De la mobila sculptată în gheaţă, la blănurile de animale ce se regăsesc în tot resortul, fiecare încăpere este o experienţă din punct de vedere al design-ului şi al arhitecturii.

Barul şi restaurantul hotelului pot oferi pahare special realizate din gheaţă, iar la restaurant veţi putea cina la mese şi scaune realizate exclusiv din gheaţă.

Resortul este sezonier iar preţurile încep de la 440 de lei/noapte.

Pentru un resort de lux integrat în inima naturii, concediul poate începe în Valea Doftanei, unde o investiţie de un milion de euro s-a materializat în Atra Doftana.

După ce veţi petrece prima noapte în acest loc, vă puteţi trezi îmbiaţi de razele soarelui răsfrânte din lacul Paltinu, unde amatorii de pescuit vor fi de la primele ore ale zilei încercându-şi norocul.

Materialele utilizate în cadrul construcţiei sunt parcă rupte din peisaj, de la holuri până la camere şi băi, totul având la bază lemn, granit sau marmură, unindu-se într-un design minimalist care parcă nu vrea să deranjeze liniştea pe care o poate oferi sălbăticia naturii.

Pentru 290 de lei pe noapte, clienţii îşi pot lăsa concediul dictat de concertele de jazz, de şedinţele de SPA sau de saună şi şedinţe de aromoterapie.

Viscri 125 este cel mai dorit loc printre românii dornici de a avea o experienţă autentică, într-un concept care uneşte ultimii 200 de ani de istorie modernă a României cu confortul necesar în 2017.

În inima Transilvaniei, locaţia este integrată în sătucul care a intrat în patrimoniul UNESCO, datorită bisericii ce poate fi vizitată ce a fost construită iniţial în jurul anului 1100.

Proprietarii au păstrat specificul zonei, ce poate fi regăsit încă de la mobilierul pictat, la laviţele mari cu aşternuturi din pânză albă, groasă, în care turiştii se pot relaxa având ca sunet de fundal trosnetul focului din sobele autentice.

Mâncarea servită provine din surse locale, legumele sunt culese din grădină, iar un mic dejun poate fi compus din lapte proaspăt mult, pâine şi dulceaţă de casă. Preţurile pleacă de la 250 lei/noapte.

Biovale Putna oferă un spaţiu luxos într-o atmosferă burgheză, totul într-un resort situat pe Valea Putnei.

Preţurile pleacă de la 2.000/lei pe noapte în perioada sărbătorilor.

Pe Valea Putnei, în inima Bucovinei, amenajarea în stil tradiţional se îmbină cu televizoarele cu ecran plat şi cu sauna cu terapie cu fân.

În zonă există deschidere pentru activităţi diverse, precum schi, ciclism şi pescuit.

Dacă doriţi să petreceţi un sejur de sărbători în apropierea Buzăului, cu preţuri de la 3.000 de lei pe patru nopţi, Hadar Chalet este locul ideal.

Proprietatea luxoasă de 30.000 de mp de grădini şi 60 de hectare de pădure oferă o paletă vaiată de posibile activităţi, printre care, teren de tenis, ping-pong, biliard, plimbări pe munte şi hiking şi colecţii impresionante de filme.

Cu un design în care lemnul predomină, iar fiecare cameră pune la dispoziţie o lumină caldă şi intimă, Hadar Chalet este considerat de mulţi locul ideal de a te bucura de concediu în România.

Dacă doreşti să te trezeşti cu munţii Bucegi în geam , Le Chalet des Reves, sau „secretul regal din Sinaia” este locul în care vrei să îţi petreci concediul.

Interiorul spaţios gravat cu un aer din secolul trecut, te poate ajuta să te pierzi în timp şi să te bucuri de câteva zile parcă rupte din realitatea cotidiană.

Poţi lua un prânz aristocrat în faţa şemineului autentic, sau să te bucuri de frumuseţea staţiunii Sinaia, închiriind tot „castelul” la preţuri plecând de la 1.000 de lei pe noapte.

Tot în Sinaia, un design spectaculos este adus de Villa Oblique.

 

Pe drumul spre Cota 1400, o construcţie „jucăuşă” din punct de vedere al arhitecturii, structurată pe 6 nivele aşteaptă primitoare românii care au decis să se bucure de bogăţiile propriei ţări.

Restaurantul Arlequine, decorat în stil franţuzesc, oferă mâncăruri specifice.

De asemenea, locaţia are în structura sa o sală de conferinţe de 40 de locuri.

Preţurile pentru o cameră dublă standard pleacă de la 374 lei/noapte.

Surse foto: booking.com , locurifaine.ro

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO