ZF 24

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA: Persoanele cu alergii la mâncăruri, latex sau polen pot face vaccinul Pfizer

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA:...

Autor: Andreea Tobias

14.12.2020, 10:43 86

Persoanele cu alergii la mâncăruri, latex, polen sau la substanţe care nu intră în componenţa serului pot face vaccinul Pfizer, arată Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA afirmă că persoanele care au avut reacţii severe la vaccinurile anterioare sau la medicamentele injectabile pot primi în continuare vaccinul Pfizer / BioNTech împotriva Covid-19, dar ar trebui să discute riscurile cu medicii lor şi să fie monitorizate timp de 30 de minute după administrare.

Declaraţia reprezintă o schimbare, anterior CDC reccomandând ca persoanele alergice să nu fie vaccinate.

În timpul unui webinar cu medici, oficialii CDC au spus că pacienţii cu antecedente de reacţii severe ar trebui să ia măsuri de precauţie din cauza a două cazuri de anafilaxie la lucrătorii din domeniul sănătăţii britanici care au primit vaccinul Pfizer / BioNTech.

„Oamenii care raportează aceste tipuri de reacţii anafilactice la alte vaccinuri sau soluţii injectabile pot primi vaccinul, dar ar trebui să fie sfătuiţi cu privire la riscuri şi să echilibreze aceste riscuri cu beneficiile vaccinării”, a spus Sarah Mbaeyi, ofiţer medical la Centrul Naţional al CDC pentru Imunizare şi Boli Respiratorii.

Mbaeyi a spus că persoanele cu alte tipuri de alergii - la alimente, latex, polen sau alte substanţe - nu trebuie să ia măsuri speciale de precauţie şi li se recomandă să primească vaccinul Pfizer / BioNTech.

Ghidul diferă de instrucţiunile emise de autorităţile de reglementare britanice, care au avertizat că vaccinul anti-COVID este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe. Avertismentul a venit de la Agenţia de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie.

În SUA, autorităţile de reglementare recomandă evitarea vaccinului doar pentru persoanele cu alergie la una din componentele specifice ale vaccinului Pfizer / BioNTech.

Reacţiile alergice severe la vaccinuri sunt extrem de rare şi au fost rare şi în timpul studiului Pfizer / BioNTech, care a exclus persoanele cu antecedente de anafilaxie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO