ZF 24

CEO Petrom: România are prioritate pentru gazele din Marea Neagră, fiind cea mai apropiată piaţă, dar cine poate spune cum va fi cererea atunci?

CEO Petrom: România are prioritate pentru gazele din...

Autor: Roxana Petrescu

18.08.2013, 20:09 33

Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom, cea mai mare companie din România, spune că, alături de americanii de la ExxonMobil, partenerul pentru explorările la mare adâncime din Marea Neagră, a demarat discuţiile cu Transgaz pentru a analiza care este capacitatea actualei reţele pentru a prelua cantităţile suplimentare identificate offshore. Unde vor ajunge aceste gaze? Cererea din piaţă va fi elementul care va determina direcţia resurselor din Marea Neagră, precizează ea într-un interviu pentru ZF.

Deşi încă de anul trecut auto­rităţile vorbesc despre modi­fi­carea redevenţelor şi chiar despre stabilirea unor valori dife­rite pentru producţia offshore şi pentru cea pe uscat, CEO-ul Pe­trom spune că până acum nu a văzut nicio pro­punere concretă privind noua taxare a re­surselor minerale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO