ZF 24

CEO-ul Apple, Tim Cook, spune că munca de la distanţă este „mama tuturor experimentelor”. Modul în care oamenii vor lucra pe viitor ar putea să fie „total diferit faţă de modalităţile utilizate din prezent”

CEO-ul Apple, Tim Cook, spune că munca de la distanţă...

Autor: Andrei Şerbănescu

08.06.2022, 15:08 314

La mai bine de doi ani după ce pandemia de Covid-19 a trimis lucrătorii la domiciliu, CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat că rolul muncii la distanţă nu a fost încă îndeplinit, scrie Business Insider.

„Munca de la distanţă reprezintă mama tuturor experimentelor al cărui rezultat final încă nu-l cunoaştem”, a declarat Cook în timpul simpozionului TIME 100 din New York, ca răspuns la o întrebare despre cele mai mari schimbări care au loc în prezent la locurile de muncă.

În cadrul simpozionului, Tim Cook a declarat că în opinia lui interacţiunile virtuale „nu sunt inferioare, ci doar diferite”.

Politica Apple a fost mai strictă în ceea ce priveşte revenirea angajaţilor la birou faţă de alte companii. Fostul director de învăţare automată al companiei, Ian Goodfellow, a invocat public rigiditatea Apple drept motivul pentru care a părăsit compania în mai.

„Cred cu tărie că mai multă flexibilitate ar fi fost cea mai bună  pentru echipa mea”, a declarat Goodfellow pentru Zoë Schiffer de la The Verge la acea vreme.

Cheia, a spus el, este găsirea unui model care să profite de punctele forte ale lucrului hibrid. Potrivit lui Goodfellow, eventualul model va arăta destul de diferit faţă de cel utilizat în prezent.

„Am putea fi primii care spun că punctul de plecare este probabil greşit şi că va fi nevoie de ajustări”, a spus el.

Deşi a refuzat să comenteze incursiunile Apple în realitatea augmentată, Goodfellow a declarat că tehnologia „are potenţialul de a îmbunătăţi conexiunea dintre oameni, nu de a o înlocui”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO