ZF 24

CEO-ul fabricii de panouri din lemn Yldiz Entegre, despre tăierile ilegale de lemn: „Dacă în Turcia ar face cineva aşa ceva, ar fi băgat imediat la închisoare”

CEO-ul fabricii de panouri din lemn Yldiz Entegre, despre...

Autor: Roana Rotaru

21.07.2017, 12:37 514

Ismail Hakki Yildiz, CEO-ul companiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, care a investit anul acesta 150 mil. euro într-o fabrică de panouri de lemn în judeţul Argeş, afirmă că tăierile ilegale de lemn nu ar trebui tolerate în România, explicând totodată că în Turcia hoţii de lemn sunt arestaţi imediat.

„Dacă în Turcia ar face cineva aşa ceva (tăieri ilegale de lemn- n. red.), ar fi bagat imediat la închisoare. Asta ar trebui autorităţiile să facă şi aici: control. Am citit şi eu în presă că există afaceri ilegale cu lemn în România. Nu ar trebui tolerate”, a declarat în luna mai Ismail Hakki Yildiz, CEO Yildiz Entegre, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în judeţul Argeş.

Investitorul turc spune că fabrica sa de panouri de lemn MDF din Argeş va folosi anual în jur de 800.000 de metri cubi de lemn, care va fi achziţionat de la Regiei Naţională a Pădurilor – Romsilva, instituţia care administrează 3,14 mil. hectare de pădure aflate n proprietatea statului, dar şi de la alte companii private.

Managementul Yildiz Entegre se aşteaptă la afaceri de 200 mil. euro în 2018, primul an de funcţionare a fabricii de panouri MDF din comuna Oarja, judeţul Argeş. 80% din producţia fabricii va merge la export în afara Europei în ţări precum China, Malaiezia, Thailanda, Coreea, Orientul Mijlociu, potrivit reprezentanţilor companiei. 

Anul trecut hoţii de lemn au tăiat ilegal, din pădurile statului, aproape 48.000 de metri cubi de lemn şi au agresat 22 de angajaţi Romsilva aflaţi în timpul acţiunilor de pază a pădurilor, potrivit Romsilva.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO