ZF 24

CEZ va executa silit CFR pentru neplata unor datorii de 27 mil. euro

23.08.2007, 10:08 21

CEZ Distributie, companie din grupul ceh CEZ, a decis sa execute silit CFR SA pentru neplata unor datorii de aproximativ 90 milioane de lei (27 milioane de euro), care dateaza din 2004, au declarat, aseara, reprezentantii distribuitorului de energie electrica.

"Decizia de a executa silit CRF a fost luata de mai multa vreme si va fi aplicata treptat, in functie de hotararile judecatoresti", a afirmat directorul general al CEZ Distributie, Gabriel Negrila.

La sfarsitul lunii aprilie, datoriile si penalitatile acumulate de CFR SA catre toate filialele Electrica totalizau 550,3 milioane lei, potrivit lui Vosganian. Penalitatile reprezentau 17% din totalul datoriilor, respectiv 94,86 milioane lei.

Potrivit Ministerului Transporturilor, CFR SA a ajuns in aceasta situatie in primul rand din cauza subfinantarii pe o perioada lunga de timp, dar si ca urmare a neincasarii sumelor aferente prestatiilor efectuate catre CFR Calatori. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO