ZF 24

CFR SA a pus Gara de Nord şi pe Facebook, după ce a adus online tabela de plecări-sosiri a trenurilor

CFR SA a pus Gara de Nord şi pe Facebook, după  ce a...

Autor: Mirabela Tiron

27.06.2013, 18:21 862

CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară a României, promovează Gara de Nord printr-o pagină de Facebook, după ce a lansat serviciul online de informare prin care călătorii pot afla în timp real ora de sosire sau de plecare a trenurilor din Gara de Nord.

Pagina de facebook a Gării de Nord www.facebook.com/GaraDeNordBucuresti a fost creată pentru a informa publicul despre evenimentele care au loc la Gara de Nord. TRAIN DELIVERY este primul eveniment cultural care va fi organizat în Gara de Nord, în colaborare cu Fundaţia Cărtureşti, în perioada 28-30 iunie 2013.

CFR SA  plănuieşte ca Gara de Nord să fie transformată treptat în „scenă pentru concerte şi teatru sau în spaţiu pentru artele urbane, acţiuni culturale care vor fi organizate la Peronul 14, în sălile de aşteptare sau în Salonul Oficial”. Programul evenimentelor care se vor desfăşura periodic în Gara de Nord va fi publicat pe pagina de facebook.

Pagina de Facebook a fosrt lansată după ce anterior, tabela de sosiri-plecări a trenurilor  din Gara de Nord este prezentată şi online, pe site-ul companiei http://www.cfr.ro/. Sistemul online de informare a călătorilor este actualizat din minut în minut şi oferă date complete despre rangul şi numărul trenului, linia de sosire sau plecare a trenurilor, ruta de călătorie, ora de sosire/plecare, precum şi minutele de întârziere.

Gara de Nord este cea mai mare staţie de cale ferată, unde zilnic sosesc şi pleacă peste 200 de trenuri şi deserveşte în medie 20.000 de pasageri/zi.

În ultimii ani, Gara de Nord a fost complet neglijată, drept dovadă stau pereţii scorojiţi de la casele de bilete, coşurile de gunoi care arată deplorabil, care nu au fost schimbate nici după ce la compania de stat CFR SA a fost adus management privat. Până la începutul anului şi scaunele de pe peroane lăsau de dorit, cele mai multe rupte şi murdare, însă au fost schimbate de grecul Dimitris Sophocleus, care a stat câteva săptămâni la conducerea CFR SA.

CFR SA, compania de stat care administrează infrastructura feroviară, l-a numit pe George Micu, un fost director general la CFR Marfă, la conducerea companiei. El îl înlocuieşte pe fostul director, grecul Dimitris Sopho­cle­ous, primul manager privat, care a preluat conducerea companiei în ianuarie anul acesta. Din consiliul de administraţie (CA) de la  CFR, care vor avea un mandat de patru ani, mai fac parte  Sorin Mîndruţescu (CEO al Oracle România) – preşedinte al CA, George Micu, Jiru Enache (secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice), Peter Weiss (fost director al Bancpost şi RBS România) şi Peter Raimund Kubinschi (vicepreşedinte executiv al Nextebank).


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO