ZF 24

CFR SA atribuie lucrari de 61 milioane euro pentru modernizarea liniei feroviare Campina-Predeal

19.02.2008, 15:29 25

CFR SA a atribuit, unor consortii formate din firme romanesti, doua contracte in valoare cumulata de circa 61 milioane euro pentru constructia de poduri si reabilitarea podetelor de beton pe sectiunea de cale ferata Campina-Predeal, conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Asocierea Arcada Company-Vega '93-Constructii Feroviare a primit, in urma unei licitatii internationale deschise, contractul de constructie a podurilor, in valoare de 38,77 milioane de euro.

Al doilea contract, pentru reabilitarea podetelor, a fost atribuit consortiului Arcada Company-Constructii Feroviare, pentru 21,96 milioane de euro.

Ambele lucrari sunt finantate de Comisia Europeana, prin facilitatea ISPA, si Guvern, termenul de executie fiind de 28 luni, iar perioada de garantie de 24 de luni.

Modernizarea tronsonului Campina-Predeal vizeaza asigurarea unor viteze de 160 km/h pentru trenurile de calatori si 120 km/h pentru trenurile de marfa, imbunatatirea conditiilor de transport si cresterea sigurantei in circulatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO