ZF 24

China amendează Didi cu peste 1 miliard de dolari pentru încălcarea legilor privind securitatea datelor

China amendează Didi cu peste 1 miliard de dolari pentru...
23.07.2022, 10:56 3034

Autoritatea de securitate cibernetică din China a amendat joi gigantul Didi Global, în cazul unei anchete care a durat un an şi care a împiedicat compania să adauge noi utilizatori, conform CNBC.

Administraţia spaţiului cibernetic din China a declarat că a amendat Didi cu 8,026 miliarde de yuani (1,19 miliarde de dolari) după ce a decis că societatea a încălcat legea chineză privind securitatea reţelei, legea privind securitatea datelor şi legea privind protecţia informaţiilor personale.

De asemenea, administraţia a amendat doi directori Didi cu câte 1 milion de yuani fiecare.

Didi a precizat într-o declaraţie online că a acceptat decizia autorităţilor de reglementare în domeniul securităţii cibernetice.

Aceştia nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea CNBC.

Anunţul autorităţii de securitate cibernetică nu a precizat dacă amenda înseamnă că Didi va putea în curând să adauge noi utilizatori sau să îşi restabilească prezenţa în magazinele de aplicaţii din China.

Investigaţia a fost anunţată pentru prima dată anul trecut, la doar câteva zile după listarea celor de la Didi la Bursa de Valori din New York. Didi a fost criticată după ce ar fi mers mai departe cu listarea, în pofida preocupărilor autorităţilor de reglementare cu privire la securitatea datelor.

La mai puţin de şase luni mai târziu, compania a declarat că se va retrage de la bursa din New York şi va face planuri pentru a se lista la Hong Kong.

Didi este una dintre cele mai importante platforme tehnologice privind mobilitatea din lume. Aceasta oferă o gamă largă de servicii bazate pe aplicaţii pe pieţe precum Asia-Pacific, America Latină şi Africa, inclusiv servicii de ride hailing, taxi hailing, autostop şi alte forme de mobilitate partajată, precum şi soluţii auto, livrare de alimente, transport de marfă intravilan şi servicii financiare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO