ZF 24

China investeşte masiv în energia verde: Beijingul a început lucrările la un proiect uriaş de 11 miliarde de dolari în domeniul energiei regenerabile. Prima bază va fi construită în deşert

China investeşte masiv în energia verde: Beijingul a...

Autor: Andrei Şerbănescu

30.12.2022, 15:37 467

China a dat startul unui proiect de energie regenerabilă în valoare de 80 de miliarde de yuani (11 miliarde de dolari), parte a unui plan masiv de energie curată pentru a atinge obiectivele ambiţioase ale naţiunii în materie de climă, raportează Bloomberg.

Proiectul, situat în deşertul Kubuqi, va avea o capacitate energetică de 16 gigawaţi atunci când va fi finalizat, potrivit unei declaraţii a China Three Gorges Group, unul dintre cei doi constructori. Acesta va fi capabil să transmită 40 de miliarde de kilowaţi-oră de electricitate pe an către Beijing, Tianjin şi provincia Hebei, potrivit unui raport al presei de stat Xinhua News.

Instalaţia va deveni cel mai mare proiect de energie regenerabilă din lume într-o regiune deşertică, a precizat compania. În cele din urmă va include 8 gigawaţi de energie solară şi 4 gigawaţi de energie eoliană, plus 4 gigawaţi de energie pe bază de cărbune pentru a se adapta la cererea de vârf, potrivit Xinhua.

China Three Gorges nu a oferit un termen pentru finalizarea proiectului, dar a precizat că actuala fază de construcţie include 1 gigawatt de capacitate solară echipată cu stocare de energie.

Baza energetică reprezintă unul dintre cele 22 de proiecte de energie regenerabilă pe care Three Gorges le-a lansat miercuri, cu o capacitate planificată combinată de 19,6 gigawaţi şi o investiţie totală de 101 miliarde de yuani, potrivit unei declaraţii a Comisiei de supraveghere şi administrare a activelor deţinute de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO