ZF 24

China vrea o bucată din tortul startup-urilor din tech: Un fond susţinut de saudiţi şi de Alibaba vrea să investească 1 mld. dolari pentru a susţine start-up-uri tehnologice din Asia şi Orientul Mijlociu

China vrea o bucată din tortul startup-urilor din tech:...

Autor: Andrei Şerbănescu

09.02.2023, 13:07 131

Un fond de capital de risc susţinut de Fondul de investiţii publice din Arabia Saudită (PIF) şi de grupul chinez Alibaba este pe cale să strângă 1 miliard de dolari pentru a susţine start-up-uri tehnologice din Asia şi Orientul Mijlociu, potrivit Bloomberg.

„Arabia Saudită are o piaţă foarte mare, iar China are companii de internet şi de tehnologie care se pregătesc să se extindă la nivel global. O parte a afacerii are piaţa, iar cealaltă parte are tehnologia", a declarat Jerry Li, partener fondator al eWTP Arabia Capital, într-un interviu acordat la Riad.

Fondat în 2019, fondul a strâns 400 de milioane de dolari pentru tranzacţii în acel an. Acesta a investit deja în 16 companii şi intenţionează să listeze trei dintre ele la bursa saudită şi două în SUA anul viitor, a spus Li.

Atât PIF, aşa cum este cunoscut fondul de investiţii saudit, cât şi Alibaba vor rămâne contribuitori majori în cea de-a doua rundă de finanţare, alături de alţi investitori internaţionali.

PIF a investit bani în firme de tehnologie şi în startup-uri, încercând să construiască o industrie de capital de risc şi să încurajeze tinerii antreprenori să îşi înfiinţeze propriile afaceri pentru a diversifica economia şi a crea locuri de muncă. Acesta a creat un fond de 1 miliard de dolari pentru firmele de capital de risc şi investeşte, de asemenea, direct prin intermediul filialei sale, Sanabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO