ZF 24

Chinezii de la COFCO au cumpărat integral traderul de cereale Nidera

Chinezii de la COFCO au cumpărat integral traderul de...

Autor: Roana Rotaru

23.08.2016, 15:25 1183

Chinezii de la COFCO au anuţat că preiau integral traderul de cereale Nidera, achiziţionând restul de 49%  din acţiunile care au mai rămas în portofoliul olandezilor de Cygne B.V. Grupul de firme deţinut de către statul Republicii Chineze, COFCO, a devenit acţionar majoritar al companiei după ce în februarie 2014 a cumpărat 51% din acţiunile Nidera.

Pe plan local, traderul  Nidera a ajuns pentru prima dată în topul celor mai mari exportatori de cereale în 2015, detronând companiile ADM şi Ameropa, care în 2014 ocupau poziţii fruntaşe în clasament, coform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Divizia din România a Nidera a avut o creştere fulminantă în ultimii şase ani, ajungând de la o cifră de afaceri de aproximativ 194 milioane lei în 2009 la 1188 milioane lei în 2014, portivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. În 2015 compania avea un buget de 2146 milioane de lei şi a finalizat cea mai mare tranzacţie din agrobusiness achiziţionând United Shipping Agency (USA), companie care deţine cel mai mare terminal de export de cereale din portul Constanţa cu o capacitate de 250.000 de tone, tranzacţie estimată de ZF la 100 milioane de euro.

COFCO este o cel mai mare trader de materii prime agricole din China, fiind o companie deţinută de către stat, care are sediul în Beijing. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO