ZF 24

Cimentiştii turci vor să cumpere fabricile pe care Lafarge şi Holcim le scot la vânzare după fuziune

Cimentiştii turci vor să cumpere fabricile pe care...

Autor: Andreea Neferu

18.04.2014, 00:06 797
Mai mulţi producători de ciment din Turcia sunt interesaţi de preluarea fabri­cilor pe care cei doi giganţi Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) vor fi nevoiţi să le vândă, inclusiv în România, pentru a putea fuziona, scrie Reuters.
 
Fondul de pensii Oyak, care controlează cinci companii turceşti din industria cimentului, Adana Cimento, Mardin Cimento, Bolu Cimento, Unye Cimento şi Aslan Cimento, a arătat că a demarat deja discuţii cu băncile internaţionale de investiţii pentru posibile achiziţii, dar şi că deţine 3 miliarde de dolari în numerar, alocate oportunităţilor care rezultă din fuziunea între Lafarge şi Holcim. Şi conglomeratul Sabanci, care deţine producătorii de ciment Akcsana şi Cimsa, a anunţat că are un buget de 467-700 de milioane de dolari pentru astfel de achiziţii. Un alt grup turcesc interesat de achiziţia fabricilor Lafarge şi Holcim ce vor fi scoase la vânzare este Limak Holding, potrivit Reuters.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO