ZF 24

Cinci detalii care fac din Berlinală un festival mai "cool" decât Cannes-ul

Cinci detalii care fac din Berlinală un festival mai...

Autor: ONE ONE

07.02.2015, 10:32 106
 

Cea de-a 65-a ediţie a Berlinalei a debutat joi seară în capitala Germaniei, unde 19 filme vor concura pentru a câştiga Ursul de Aur, un trofeu în a cărui titulatură se află acelaşi cuvânt ("aur") ca şi în numele principalului trofeu decernat la Cannes ("Palme d'Or").

Cu toate acestea, asemănările dintre cele două evenimente cinematografice europene se opresc aici, iar Berlinala este, de fapt, un festival mai "cool" decât Cannes-ul, afirmă autorii acestui articol publicat pe site-ul 20minutes.fr.

Trofeul de la Berlin are forma unui urs, care este nu doar emblema oraşului Berlin încă din Evul Mediu, ci şi animalul preferat al copiilor din Germania. Iar acesta nu este singurul motiv pentru care Berlinala este unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri de film din lume.

1 - Proiecţiile sunt deschise pentru public

Iar această deschidere a festivalului, schimbă totul. Spectatorii pot să vadă filmele care ţin prima pagină a ziarelor de specialitate şi să le comenteze ei înşişi. Şi, cum în februarie este foarte frig, li se îngăduie să renunţe la frac şi la rochiile de seară.

Citiţi articolul integral pe www.one.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO