Un număr de 45 de studenţi au participat, la Iaşi, la UniCredit Fintech Hackathon, eveniment organizat în cadrul Romanian Creative Week (RCW), echipa câştigătoare, The Circle, primind 2.500 de euro pentru un sistem inovativ pentru aplicaţia Mobile Banking a UniCredit Bank, prin care clienţii să fie ajutaţi de un asistent virtual.
Participanţii, reuniţi în nouă echipe interdisciplinare, au valorificat cunoştinţele de coding, design şi marketing.
Locul doi, răsplătit cu 1.500 de euro, a fost câştigat de echipa Unified, care a propus un set de tutoriale interactive. Iar pe locul trei, recompensat cu 1.000 de euro, s-a clasat echipa Control Alt Invest, care a dezvoltat o serie de tutoriale adresate persoanelor cu deficienţe de vedere, precum şi persoanelor vârstnice.
„Prin acest proiect, am oferit nu doar premii financiare, ci şi şansa reală de a transforma ideile în parteneriate concrete. Într-o lume în continuă schimbare, ne asumăm rolul de a susţine adaptabilitatea şi inovaţia”, a transmis Giuseppe Castelbuono, Digital & Information Director în cadrul UniCredit Bank.
Evenimentul, găzduit de Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA), din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, şi susţinut de UniCredit Bank, a fost un catalizator al învăţării aplicate şi un spaţiu de conexiune între educaţie, tehnologie şi industrie
Aflat la a doua ediţie, evenimentul a inclus în premieră o sesiune de pitching, în care studentii au învăţat cum să îşi susţină cat mai bine proiectul in faţa unui juriu.
„Romanian Creative Week înseamnă mai mult decât creativitate şi inovaţie; este despre comunitate şi despre cum putem conecta talentul tinerilor cu mediul de business. UniCredit FinTech Hack este o dovadă clară că generaţia nouă are viziunea, energia şi puterea de a schimba viitorul bankingului prin soluţii digitale inteligente”, a declarat Irina Schrotter, organizator RCW.
pentru toate categoriile de clienţi. UniCredit Bank îşi propune să menţină permanent clientul în centrul activităţilor
Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative, federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul industriilor creative. S-a înfiinţat în Iaşi, în august 2011.
„În contextul inteligenţei artificiale, provocările sunt reale atât pentru studenţi, cât şi pentru cadrele didactice. De aceea, este esenţial să le oferim studenţilor noştri competenţele necesare pentru a intra cu încredere pe piaţa muncii. Participarea la acest Hackathon le-a oferit ocazia unică de a lucra în echipe multidisciplinare, de a comunica eficient şi de a învăţa direct de la mentori cu ani de experienţă în domenii diverse”, a adăugat prof. dr. Teodora Roman, decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.