ZF 24

Cine este miliardarul elveţian care a cumpărat şapte clinici deţinute de antreprenori români

Ernesto  Bertarelli are o avere estimată de Forbes la peste 8 miliarde de dolari. Sursa foto: bornrich.com

Ernesto Bertarelli are o avere estimată de Forbes la peste 8 miliarde de dolari. Sursa foto: bornrich.com

Autor: Corina Mirea

13.09.2015, 12:50 4040

Ernesto Bertarelli este „omul din umbră“ al unuia dintre cele mai mari businessuri din industria farma locală - Affidea – fostul Euromedic, operator de servicii medicale specializat în imagistică. Affidea a achi­ziţionat numai anul acesta şapte clinici deţinute de an­treprenori români.

Ernesto Berta­relli s-a născut la Roma, într-o fa­milie de italieni care a pus bazele companiei de biotehnologie Serono, vândută de el şi de sora sa (Dona Bertarelli) în 2006 către germanii de la Merck, în urma unei tranzactii de 6,9 mld. euro. Mişcarea a venit la mai bine de zece ani după preluarea funcţiei de CEO de la tatăl său şi la un secol de la înfiinţarea companiei de către bunicul său.

Bertarelli are o avere estimată de Forbes la peste 8 mi­liarde de dolari şi, pe lângă funcţiile de conducere pe care le deţine în cadrul fundaţiei familiei Bertarelli, în boardul Şcolii Politehnice Federale din Lausanne, la „cârma“ echipei sale de yachting şi în boardul de alumni al şcolii de medicină de la Harvard, Bertarelli conduce şi compania de investiţii a familiei sale – Waypoint.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO