ZF 24

Cine este românul care la nici 40 de ani are pe mână afacerile Marks&Spencer din şase ţări

Cine este românul care la nici 40 de ani are pe mână...

Autor: Cristina Roşca

05.03.2014, 11:11 1146

Sorin Stancu are 39 de ani şi din 2012 conduce operaţiunile Marks&Spencer în regiunea Balcanilor, respectiv în România, Bulgaria, Croaţia, Serbia, Muntenegru şi Slovenia, un total de 19 magazine, dintre care o treime pe piaţa locală.

Anterior, românul a lucrat timp de 15 ani pentru grupul RTC, creat de antreprenorul local Octavian Radu. Primii zece ani a lucrat în distribuţie, papetărie, IT şi cosmetice, iar ulterior în fashion, pentru brandurile Esprit, Women’s Secret şi Peacock aduse iniţial de Vicenţiu Zorzolan şi preluate ulterior de Octavian Radu. Între timp magazinele au fost închise.

“RTC a fost o şcoală de business, şi după 15 ani a fost dificil să plec la Marks&Spencer. Ei m-au căutat, la momentul acela îşi făceau echipa de management din Romania.” Iniţial brandul a fost adus în franciză de grecii de la Marinopoulos, însă în 2012 britanicii şi-au făcut intrarea direct.

Citiţi interviul integral in editia de maine a Ziarului Financiar

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO