ZF 24

Cine este Sorin Ovidiu Vantu

09.09.2010, 20:50 280

Sorin Ovidiu Vântu nu a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţide Casaţie şi Justiţie din 2003, când a spus că ancheta are o altăconotaţie, iar procurorul Irinel Păun nu a mai făcut niciun demersprocedural, în afară de a-l scoate de sub urmărire sau de a decideneînceperea urmăririi penale, scrie Mediafax.

Procurorul Irinel Păun (fost şef de secţie de la DNA-n.r.) estecel care a emis soluţiile de scoatere de sub urmărire penală sau deneîncepere a urmăririi penale a omului de afaceri sau a ridicatinterdicţiile impuse de colegii săi lui S.O. Vântu.

Deşi, în 2003, Maria Vlas şi Ovidiu Vântu au fost trimişi împreună,în faţa instanţei, Tribunalul Bucureşti a decis, în 19 iulie 2004,prin încheiere de şedinţă, separarea dosarului FNA-Banca Agricolă,pentru completarea urmăririi penale, invocînd articolul 332 dinCodul de procedură penală (Cpp).
Concret, instanţa a decis ca faptele lui Sorin Ovidiu Vântu îndosarul Fondul Naţional de Acumulare (FNA)-Banca Agricolă să fiereanalizate şi completate de procurori, iar cele referitoare laIoana Maria Vlas să fie judecate în continuare.Citiţi mai mult pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO