ZF 24

Cine sunt acţionarii firmei care deţine Clubul Colectiv din Capitală, unde 27 de persoane au murit, iar alte aproximativ 200 au fost rănite

Cine sunt acţionarii firmei care deţine Clubul Colectiv...

Autor: Departamentul Corespondenti

31.10.2015, 04:06 14114

Acţionarul principal al Colectiv Club SRL, firma care deţine clubul în care s-a produs tragedia, este Alin Anastasescu, acesta mai având alţi doi asociaţi.

Pe pagina sa de Facebook, Alin Anastasescu menţionează că este managing partner şi co-fondator al clubului, iar pe contul Linkedin Alin Anastasescu precizează este absolvent al Facultăţii de Arte.

Din mai 2013, el este co-fondator şi managing partner la Clubul Colectiv, iar din ianuarie 2011 este şi producător la Cevadevis.ro., unde a realizat matriale de publicitate pentru branduri cunoscute şi a mai organizat evenimente la firma Sasquatch pentru brandul Mountain Dew. Anastasescu a mai lucrat pentru compania Emagic Entertainment/Danube Event Services la organizarea unor concerte pe care renumite trupe internaţionale le-au susţinut în România.

Clubul Colectiv se află pe strada Tăbăcarilor nr. 7 din Sectorul 4 al Capitalei şi funcţionează într-o hală din fosta fabrică "Pionierul". Vineri seară, clubul găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Trupa Goodbye To Gravity care a concertat în clubul Colectiv este formată din cinci tineri, evenimentul fiind anunţat pe pagina de Facebook a localului drept ”un show de lumini customizat, precum şi de efecte pirotehnice”.

Potrivit paginii de Facebook a Goodbye To Gravity, trupa rock este formată din cinci membri: Andrei Galut - voce, Alex Pascu - bass, Vlad Telea - chitară, Mihai Alexandru - chitară şi Bogdan Lavinius - tobe.

Pe pagina clubului Colectiv se preciza că spectacolul va beneficia ”de un show de lumini customizat, precum şi de efecte pirotehnice şi decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului”: "Goodbye To Gravity lansează noul album «Mantras of War», vineri, 30 octombrie, cu un spectacol inedit. Concertul va beneficia de un show de lumini customizat, precum şi de efecte pirotehnice şi decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului. Nu vor lipsi invitaţi speciali, un after-party de Halloween marca GTG şi multe alte surprize!”.

Sâmbătă seară, în club era programat să aibă loc un concert susţinut de Cedry2K.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu au fost furnizate informaţii oficiale privind starea de sănătate a celor cinci tineri componenţi ai trupei.

În incendiul izbucnit în Clubul Colectiv au murit 27 de persoane. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite, dintre care 162 au fost ransportate cu ambulanţe la Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, Spitalul Elias, Spitalul Militar, Spitalul Sfântul Pantelimon, Spitalul Judeţean Ilfov, Spitalul Sfântul Ioan, Spitalul Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colţea, Budimex şi Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, iar ceilalţi au mers singuri la unităţi sanitare, fără a rămâne internaţi.

Familiile tinerilor care au fost în club la momentul incendiului pot suna pentru a cere informaţii despre numele victimelor şi spitalele la care au fost duse la numerele de telefon puse la dispoziţie de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta "ieşind în valuri" pe uşa de la intrare.

Potrivit acestora, primele ambulanţe au sosit după aproximativ un sfert de oră. La faţa locului au venit ulterior zeci de ambulanţe, unii dintre răniţi fiind preluaţi şi duşi la mai multe spitale din Bucureşti. Unora dintre cei răniţi li s-a acordat primul ajutor pe caldarâm. Intervenţia a fost îngreunată de accesul dificil al ambulanţelor în curtea clubului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO