“Ciotul” de 6,5 kilometri de la intrarea pe autostrada Bucureşti-Ploieşti primeşte de la stat 60 mil. euro anul acesta

6 mar 2014 Autor: Andreea Neferu

Primii 6,5 kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, care ar trebui să facă conexiunea între Capitală şi centură, vor primi anul acesta de la bugetul de stat 280 de milioane de lei (62 de milioane de euro), potrivit datelor privind primele 20 de proiecte de investiţii publice în 2014, prezentate de Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget.

Alocarea acestei sume vine după cei doi ani 2012 şi 2013 în care primii 6,5 kilometri ai autostrăzii, situaţi între Şoseaua Petricani şi centura Capitalei, au fost o victimă a tăierii investiţiilor, sumele alocate fiind insuficiente pentru finalizarea tronsonului.

În contextul reducerii finanţărilor, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a prelungit anul trecut contractul de execuţie cu italienii de la Pizzarotti şi Tirrena Scavi până în aprilie 2015.

Fostul ministru al marilor proiecte de infrastructură Dan Şova (actualmente ministru al transporturilor) preciza în ianuarie că speră ca „ciotul“ de 6,5 kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti să fie finalizat anul acesta sau în februarie-martie 2015.  

Autostrada Bucureşti-Ploieşti, situată între centura Capitalei şi centura Ploieştiului, pe o lungime de 55 km, a fost deschisă circulaţiei în vara anului 2012, însă nici până acum nu are parcări, spaţii de servicii, benzinării sau telefoane SOS.

Nici valorile de trafic nu sunt unele prea mari în cazul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Cele mai recente informaţii transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) către ZF cu privire la valorile de trafic de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti datează din luna mai a anului trecut, când cifrele arătau că această şosea era tranzitată de circa 9.300 de vehicule în fiecare zi. Potrivit CNADNR, traficul zilnic estimat pe această autostradă în primul an de la deschidere era de 39.000 de vehicule.

O explicaţie a traficului mult mai mic faţă de estimările iniţiale este faptul că mai lipsesc circa 6,5 kilometri între şoseaua Petricani din Bucureşti şi centura Capitalei, care ar putea convinge mai mulţi şoferi să aleagă autostrada în detrimentul DN1.

 

 

 
Cuvinte cheie:
autostrada
, ploiesti
, investitii

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide