ZF 24

Circa 2.000 de persoane au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Autor: Florin Gheţău

12.04.2015, 01:07 21

Slujba a avut loc pe un podium special amenajat la intrarea în Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi a fost oficiată de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, alături de un sobor de preoţi.

La slujba de Înviere au asistat, potrivit estimărilor Jandarmeriei, aproximativ 2.000 de persoane.

Lumina Sfântă adusă în România de la Ierusalim a ajuns la Iaşi în cursul serii de sâmbătă, fiind preluată cu maşinile de preoţii ieşeni de pe Aeroportul Bacău.

Arhimandritul Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că înainte de miezul nopţii a fost citit un canon special pentru această zi, după care în interiorul catedralei s-au stins toate luminile, cu excepţia celei din altar. IPS Teofan a aprins lumânarea, apoi s-a adresat credincioşilor, spunându-le, de trei ori, "Veniţi de luaţi lumină!".

Lumina Sfântă a fost împărţită credincioşilor atât de către IPS Teofan, cât şi de alţi preoţi din cadrul catedralei ieşene.

"Ca în fiecare an, IPS Teofan rosteşte mai întâi un cuvânt de învăţătură către credincioşi, apoi are loc Sfânta Liturghie, după care se sfinţesc paştile. După acest moment, oamenii merg acasă în familie, pentru a se bucura împreună cu cei dragi", a spus arhimandritul Dosoftei Şcheul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO