ZF 24

Circa 5% dintre români sunt afectaţi de depresie

Circa 5% dintre români sunt afectaţi de depresie

Autor: Roxana Rosu

06.04.2017, 15:12 149

Circa 5% dintre români sunt afectaţi de depresie, cu peste 900.000 de cazuri diagnosticate anual, în timp ce media la nivel global este de 4,4%, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În total, peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume sunt afectaţi de depresie.

În mod particular, depresia este o tulburare comună în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, fiind de 2-3 ori mai frecventă decât la populaţia generală. Conform statisticilor, cel puţin 1 pacient din 4 este atins de această afecţiune în timpul tratamentului pentru cancer, se arată într-un comunicat al Amethyst Radiotherapy, firmă specializată în radioterapie oncologică.

“În cazul bolnavului oncologic, factorul psihologic face diferenţa dintre abandonarea luptei sau menţinerea şi câştigarea ei. De aceea, suportul psihologic de specialitate este indicat încă de la comunicarea diagnosticului. Cu această ocazie, vrem să reamintim pacienţilor care luptă cu această boală că nu sunt singuri şi că această provocare poate fi una temporară, dacă apelează din timp la suport psihologic”,  a declarat Adina Moraru,  Psiholog clinician-Psihoterapeut în cadrul Amethyst.

Amethyst este prima clinică din România de radioterapie unde au fost incluse, în mod gratuit, şedinţa iniţială de psihoterapie şi activitatea terapeutică în grupurile de suport pentru pacienţi şi familiile lor. 

Amethyst Radiotherapy este liderul pan-european specializat în radioterapie oncologică, operând în prezent 8 clinici în România, Franţa şi Polonia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO