ZF 24

Circa cinci sute de persoane, la slujba de Înviere din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Autor: Diana Stancovici

12.04.2015, 01:25 31

Potrivit reprezentanţilor Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, aproximativ cinci sute de persoane au participat la slujba de Înviere de la Biserica din Bezded.

Biserica micuţă este, de obicei, neîncăpătoare pentru toţi cei care doresc să participe la ceremonial, astfel că mare parte din slujbă se oficiază în aer liber.

Construită complet din lemn, Biserica din Bezded este singura din cadrul muzeului în care continuă să se oficieze slujbe religioase în mod regulat.

Monumentul a fost prima biserică din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului şi datează din anul 1759.

Pentru ca sibienii şi turiştii să ajungă cât mai uşor la Muzeul Astra, aflat la ieşirea din municipiul Sibiu către Păltiniş, mijloacele de transport în comun din oraş circulă, în noaptea de Înviere, cu frecvenţă sporită pe acel traseu, programul curselor fiind prelungit.

Alte două sute de persoane au ales să participe la slujba de Înviere oficiată la Schitul din Păltiniş, lăcaş de cult care adăposteşte mormântul filosofului Constantin Noica şi unde credincioşii pot primi Sfintele Paşti pe toată durata slujbei, nu doar la finalul acesteia, cum se întâmplă la bisericile din oraş.

Pentru a fi prevenite incidentele, zeci de jandarmi şi poliţişti au fost implicaţi în paza lăcaşelor de cult unde s-au organizat ceremonialuri religioase. În total, circa o mie de poliţişti şi 30 de jandarmi vor asigura ordinea pe durata sărbătorilor pascale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, Alexandru Costea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că mai multe echipaje vor fi implicate şi în prima zi de Paşte pentru asigurarea ordinii la tradiţionalul Marş al Învierii pe care îl organizează Mitropolia Ardealului.

Circa cinci sute de persoane vor mărşălui, duminică, prin zona centrală a oraşului, pe un traseu care porneşte de la Catedrala Mitropolitană, pe bulevardul central şi revine la catedrală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO