ZF 24

Citibank planuieste bonusuri grase pentru angajatii sai

Citibank planuieste bonusuri grase pentru angajatii sai
22.03.2009, 15:01 22

AIG nu este singura companie salvata de guvernul american care plateste bonusuri mari managerilor sai. Si Citigroup a promis milioane de dolari in bonusuri executivilor seniori pentru urmatorii ani, in ciuda incercarii politicienilor de a opri astfel de plati, informeaza revista Time.

Desi Citigroup a anuntat ca platile pentru 2008 vor fi facute de-abia incepand cu 2010, nu este clar in ce masura banca va reusi sa isi respecte aceste termene, tinand cont ca in prezent a inceput o adevarata vanatoare de vrajitoare. Congresul american a initiat propunere legislativa prin care bonusurile primite de executivii bancilor care au fost salvate de guvernul american vor fi taxate cu 90% din valoarea acestora.

Miscarea facuta de banca americana, de a stabili inca din ianuarie bonusuri pentru anii care urmeaza indica faptul ca Citigroup spera sa scape de reglementarile de pe pietele financiare care ar fi putut aparea ulterior.

Conform planului de compensatii elaborat de Citi, trei din cei mai importanti executivi ai bancii vor primi 12,5 milioane de dolari in bonusuri in urmatorii cinci ani. Unul dintre executivi, James Forese, este co-presedinte al diviziei Institutional Client Group, care a inregistrat in 2008 pierderi de 20 miliarde dolari. Forese va primi bonusuri de 5 milioane de dolari. Alti 15 executivi vor urma sa primeasca bonusuri de mai multe milioane de dolari. Banca a refuzat sa comenteze la cat se ridica suma totala alocata bonusurilor executivilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO