ZF 24

Citigroup, acuzata de frauda in intermedierea uneia din cele mai mari tranzactii din 2007

Citigroup, acuzata de frauda in intermedierea uneia din cele mai mari tranzactii din 2007: vanzarea EMI
12.12.2009, 15:55 22

Banca americana Citigroup a fost actionata in judecata de fondulde investitii Terra Firma pentru ca ar fi oferit informatii falseintr-o tranzactie intermediata in urma cu doi ani, in urma careiafirma ar fi inregistrat pierderi de "mai multe miliarde de dolari",scrie Bloomberg.

Terra Firma a preluat in anul 2007 casa de discuri EMI intr-otranzactie de aproape 5 miliarde de dolari, intermediata deCitigroup. Fondul de investii acuza banca americana ca ar fiprezentat informatii false la acea vreme privind alti ofertantiinteresati de EMI, pentru a ridica pretul tranzactiei, majorandu-siastfel comisionul de intermediere.

Reprezentantii fondului de investitii reclama ca Citigroup a mintitin 2007 cand a spus ca si fondul rival Cerberus este interesat deachizitia EMI determinand fondul sa imbunatateasca oferta. TerraFirma cere recuperarea unor portofolii bursiere de "cateva miliardede dolari" precum si daune punitive pentru institutia financiaraamericana.

Reprezentantii Citigroup au respins acuzatiile ca fiind"nefondate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO