ZF 24

Cititoare ZF: Eu am o altă nemulţumire/întrebare: Cine/ Care categorie de muncitori/lucrători/salariaţi trebuie plătită cu salariul minim pe economie?

Cititoare ZF: Eu am o altă nemulţumire/întrebare:...
09.11.2017, 14:25 451

O cititoare ZF a scris Ziarului Financiar cu privire la Revoluţia Fiscală adoptată miercuri de Guvern. 

 

”Cum e posibil ca un salariat în diversele domenii de activitate, unde se cere să ai măcar liceul absolvit cu diplomă de bacalaureat, 1-2 facultati şi să ştii măcar limba engleză (cea mai solicitată), minim 3-5 ani de vechime în muncă şi/sau specialitate într-un anumit domeniu, carnet de conducere, etc. să ajungă să fie angajat de către diverşi patroni, în diverse domenii de activitate, cu salariul minim pe economie? ... la fel ca un măturător de stradă sau femeie de serviciu (tot respectul şi pentru aceste meserii!), care poate au 4 clase sau nici atât şi fac munca cea mai de jos şi fără răspundere, ca să zic asa...

Dau exemplu pe sora mea, care este asistent de farmacie, cu bacalaureat, scoala de asistent farmacie, studii superioare biologie + 15 ani vechime in acest domeniu + 7 ani vechime la un alt loc de muncă anterior.

Salariul ei este minim pe economie cu un NET DE 1.033 LEI/LUNĂ (AŞA VREA PATRONUL!!!), lucrează şi sâmbăta şi duminica, şi în zilele libere legale, iar orele/zilele lucrate în plus nu le sunt plătite sau dat libere în loc!

A, le mai dă patronul câte 2-300 lei/lună un fel de "bonus" că şi-au făcut/depăşit target-ul... dar la "negru" ca să mă exprim corect! Banii aceia nu sunt trecuţi la salariu... şi câţi ca el fac exact acest lucru? Ssume mari de bani prin tot felul de tertipuri, astfel încât să îl şi prostească pe faţă pe om şi nici el să nu plătească contribuţii mai mari statului! Are însă bani să îşi cumpere 2-3 maşini, să aibă casă şi la munte şi la mare şi la Miami şi să te calce în picioare după bunul lui plac!

Acestea fiind conditiile, CUI să se adreseze , la CINE să se plângă un astfel de salariat ? Şi ca sora mea sunt MILIOANE !!! Până şi în domeniul bancar sunt oameni care au salariul MINIM PE ECONOMIE sau cu foarte puţin peste !!!

ESTE NORMAL??

NU SE MAI ŢINE CONT de nimic: şcoala făcută, cursuri, limbi străine, experienţă, implicare, efectuarea şi depăşirea sarcinilor/ target-urilor stabilite (care, oricum, sunt de la lună la lună tot mai mari!) ??? Suntem aproape toţi în aceeaşi "oală" valorică (scuzaţi-mi expresia!) fără nicio clasificare şi evaluare profesională!?

Poate am reuşit să vă dau un subiect de discuţie şi de abordare către forurile competente, pe tema acestui subiect: SALARIUL MINIM PE ECONOMIE LA ORICINE ŞI IN ORICE DOMENIU!

Vă mulţumesc anticipat dacă în viitorul apropiat veţi trata această situaţie înstăpînită la NIVEL NATIONAL.”
 

Trimiteţi întrebări/comentarii pe zf24@zf.ro. Va multumim

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO