ZF 24

City Insurance, recent ieşită din procedura de redresare, a plătit despăgubiri de 143 milioane euro în ultimul an

City Insurance, recent ieşită din procedura de...

Autor: Roxana Rosu

01.08.2017, 11:14 455

ASF a închis procedura de redresare financiară pe bază de plan la City Insurance, după un an de verificări derulate la societatea de asigurări, timp în care valoarea totală a despăgubirilor plătite s-a ridicat la 645 milioane lei (143 mil.euro).

”Din analize, e clar că locomotiva pentru City Insurance a fost anul 2017. Până la data curentă, societatea a acoperit daune de 304.513.476,21 lei, echivalentul a 67.669.661,38 euro. Asta înseamnă o creştere de 97,36 %, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, viteza de procesare a cererilor de despăgubiri s-a reflectat şi în petiţii: un număr de 543 în 2017, faţă de 1687 în 2016. Un alt punct forte este termenul de plată al despăgubirilor pentru RCA, societatea ajungând anul acesta la o medie de 22 de zile pentru deschiderea şi lichidarea unui dosar de daună”, se arată într-un comunicat al societăţii de asigurări.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis în 26 iulie decizia nr. 1019 privind ieşirea din procedura de redresare. In perioada de redresare, aprilie 2016 – iulie 2017, City Insurance si-a respectat obligatiile contractuale fata de clientii sai. 

 “Am primit cu satisfacţie decizia ASF privind închiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan. Suntem mândri de acestă realizare şi de întregul efort depus de societatea noastră în ultimul an şi jumătate. Vă spunem sincer, nu ne-a fost uşor‟, afirmă conducerea Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance.

“Pentru noi e o dovadă în plus că Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance funcţionează în conformitate cu standardele impuse de ASF. Dacă ne uităm înapoi, ne pare rău că argumentele noastre, validate de auditori, nu au primit mult timp recunoaşterea absolut necesară. Însă, la sfârşitul zilei, am ajuns din nou pe harta asigurătorilor valoroşi.‟, a adăugat conducerea Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance.

În prezent, societatea are peste 300 de angajaţi, organizaţi în 42 de agenţii care acoperă întreg teritoriul naţional, în care se desfăşoară activităţi atât de subscriere de prime asigurări generale, cât şi de instrumentare a dosarelor de daune.

Piaţa asigurărilor a crescut cu 8% în T1 2017, totalul pri­melor brute subscrise ajun­gând la 2,73 mld. lei. Topul celor mai mari companii de asigurări a înregistrat schimbări, City Insurance - ieşită recent din procedura de redresare financiară - devenind lider. Pe poziţiile următoare în top s-au situat Allianz Ţiriac, Euroins, Omniasig şi Asirom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO